Ikke Tillad dig selv at få brændt

Jeg er ikke en stor fisker, men jeg nyder det når som helst lejligheden kommer min vej. Jeg har nogle venner som er fanatikere og lejlighedsvis jeg vil gå med en af dem. De har dejlig både og det gør for en fornøjelig dag.
Jeg fiske fra en båd, men faktisk er type fiskeri jeg nyder mest er surf fiskeri. Jeg gør det ikke meget ofte, men lejlighedsvis, når jeg går til stranden på en familieudflugt, jeg vil tage min stang og hjul og fisk fra stranden.
Surf fiskeri, tilbyder mig, en hel del mere spænding end fiskeri fra en båd. Her får du at forblive aktive hele tiden. Dybest set du vade knæ eller låret dyb ud i surf og støbt ved hjælp af en stang og hjul. Da brændingen er så aktiv, er der et par af særlige overvejelser du skal tage sig af. Det er nødvendigt at bruge ekstra vægt så agn vil blive sat og du har være ekstra følsomme over for din linje, fordi det kan være svært at se forskel mellem en fisk strejke og surf trække din tackle.
Selvfølgelig er der et par ting du skal kigge efter. Havstrømme kan være lidt tricky på nogle steder, og du skal være omhyggelig med ikke at få suges ud til havet. Nogle gange vil der være søpindsvin under foden og hvis du ikke er forsigtig du kan træde på en. Dette kan være ganske smertefuld. Der er også andre former for farlige havdyr. På mere end én lejlighed har jeg måttet dodge stikkende jelly fisk eller komme væk fra små hajer (hajer var formentlig for lille til at være nogen reel fare, men jeg var ikke til at tage nogen chancer).
Men der er en anden fare, der er virkelig snu – især på en overskyet dag. Stående i fri luft for et par timer, uden meget god hudbeskyttelse, kan få dig til at få en forfærdelig solskoldning. Dette virkelig kan snige sig på dig, selv om. Karakteren af at få brændt af solen er sådan, at du normalt ikke indse det straks. Når din hud begynder at dreje rød er det allerede for sent. Det er meget vigtigt at forberede forud for tid til at forhindre det i første omgang – gør ting som at sætte en god solcreme og iført en hat og andre beskyttende tøj.
Planlægning – grundlaget for succes
Solen er ikke den eneste ting i livet, der kan snige sig på dig. Hvis vi ikke forberede os godt, på forhånd, kan vi finde os selv på den forkerte side af succes i vores karriere, vores sociale liv og selv i vigtige relationer. Så bare hvad kan vi gøre for at holde de kritiske fejl på liv fra sniger sig op på os?
Det enkle svar er at planlægge. Strategisk planlægning er et begreb, der er et absolut must for enhver virksomhed, der ønsker at lykkes. Men dette princip er ikke kun for erhvervslivet. Du bliver nødt til at planlægge for ethvert område af dit liv, hvor du vil se succes. Der har selvfølgelig handling og aktivitet – de ting du gør. Du skal også have lægge energi. Men før dette vil have nogen mening, du skal vide, hvor det hele skal rettes. Det er formålet med planlægning.
Planlægning har skal bygges på et bestemt grundlag. Der er masser af ressourcer, der giver dig en klar 1-2-3 system for at gøre planlægning. Vi vil ikke der i denne artikel. Hvad vi ønsker at se på er de underliggende elementer af planlægning. Hvis vi tager tid til at sætte disse elementer på plads først, tager det faktiske forløb af planlægningen på et helt nyt niveau af betydning.
Princippet
Den mest basale grundsten vedrører de grundlæggende principper, der leder driften af dit liv og din virksomhed. Princip definerer de parametre, inden for hvilken du vil arbejde. Det definerer, hvordan du vil forholde sig med andre mennesker, slags integritet du vil betjene ved, steder du vil gøre forretning, og selv typen af produkter og tjenester, du vil tilbyde. Når du beslutter dig for din parametre af operation, vil alt hvad du gør passe inde i der. Der vil være ting du vil gøre, og ting, du ikke vil gøre baseret på det.
Alt for ofte folk starte ikke deres strategiske planlægning på dette niveau. De springe den over og gå lige på til formålet. Men selv formål er at komme fra et sted. Du vil aldrig have komplet styr på hvad du gør, medmindre du starte med at definere og forstå de grundlæggende principper, du vil betjene under.
Formål
Det andet niveau af din foundation skal være dit formål. Hvis du ikke har en overbevisende grund til at gøre vil hvad du mener du ikke være motiveret til at udføre på et højt niveau. Formål giver motiverende fremdrift, som giver magt og nydelse til dine aktiviteter.
Der er mange mulige niveauer af formål hvor folk kan fungere. Folk med lidt ansvar har tendens til at operere på et meget overfladisk niveau. De vil kun have en lønseddel eller for at have det sjovt. De virkelig ikke beskæftige sig med endelige resultater. Mennesker med stort ansvar er helt absorberet med de endelige resultater.
Grunden til dette er så vigtigt, er, at god motivation er nøglen til god produktivitet. Mennesker har et personligt formål for, hvad de gør. Hvis deres eneste formål er lønseddel, vil de gøre lige nok til at få betalt. Hvis deres formål eller anden måde matcher op med organisationen, vil de gøre alt, hvad de kan for at sikre organisationen opnår sine mål.
Mål
Niveau tre Foundation er mål. Mål er “hvad” af operationen. Hvad er det der skal ske? Når alt er færdig, hvad der er sket?
I sidste ende, mål er baseret på formål. Dette er grunden til, at det er meget vanskeligt at opnå et ønsket resultat uden et klart defineret formål.
Ved fastsættelse af mål, er der et alvorligt problem, at mange mennesker løber ind i. Der er to forskellige typer af mål, som det er muligt at etablere, og mange mennesker får disse blandet op. Hvis du opretter den forkerte slags mål for din specifikke situation, vil du ikke nå din ønskede ende.
Den første type er et resultat af mål. Denne type er velegnet, når du har en specifik og målbar ende der, du ønsker at opnå. Typisk kan du sætte en pris og/eller frist på det. Når du kommer til udgangen kan du pege på det og sige, “vi gjorde det!”
Men der er en anden slags mål, der passer til forskellige behov – en proces mål. Nogle gange indebærer det resultat du søger ikke et resultat, men en proces. Noget, der involverer vækst og udvikling har brug for denne form for mål. Det er muligt at blive den allerbedste arbejder i din organisation, men stadig ikke være så god som du kan være. Det er muligt at udvikle virksomheden til et meget højt niveau og stadig have plads til forbedring.
Det er meget vigtigt at indstille processen mål for udvikling af processer (individuelt og organisatorisk) og sæt resultatet mål at opnå bestemte resultater.
Planer
Planer er de specifikke skridt, der er truffet for at gennemføre dine mål og er den fjerde grundstenen til en succes. Planer er i “Hvornår, hvor og hvordan” af operationen. Og ligesom der er resultatet og processen mål, planer skal være organiseret på denne måde, så godt.
Når du forsøger at opnå et bestemt resultat, har du har oprette meget konkrete skridt, der fører til en endelig konklusion. Når du sætter den sidste brik i puslespillet på plads, er det hele færdigt.
Men når du forsøger at opnå vækst og udvikling, du aldrig se den sidste ende, kan du kun se fremskridt. Som et resultat, skal du oprette planer, der holder dig fremad. Disse er meget forskellige typer af planer, så du har være sikker på at du ikke er at blande to.
Værktøjer
Den sidste grundsten er færdigheder med de værktøjer, du bruger til at bære dine planer. Vi taler her, af de færdigheder, der gør det muligt at udføre opgaver og blive slags person, der er i stand til at udføre planerne. Alle forberedelserne og strategiplanlægning i verden vil gøre dig noget godt hvis du ikke kan bære dem.
Værktøjerne er sandsynligvis ikke, hvad du synes. De indebærer ikke blot at få færdigheder i mekanik at gøre dit job. De er snarere, de forskellige facetter af vores personlighed, som tillader os at vokse og komme videre.
Det første sæt af værktøjer er vores følelser. Disse kompetencer indebærer at lære at styre vores følelser, således at vi kan være effektive i vores arbejde uanset omstændighederne. Uanset hvor kompetente er du i andre områder, hvis du gå i panik eller falde fra hinanden under pres du ikke vil være effektiv i at opnå de resultater du ønsker.
Det andet sæt af funktioner relaterer til vores krop. Vi skal være fysisk i stand til at gøre de aktiviteter, der er nødvendige for at udføre vores opgaver. Det drejer sig om ernæring, hvile og motion samt gentagne aktivitet at blive dygtige til, hvad vi gør.
Værktøjssæt nummer tre er hjerneaktivitet. Disse kompetencer indebærer erhvervelse af viden samt udvikle vores hjerne, så vi kan være effektiv på fokus, koncentration perspektiv, outlook og mentale hurtighed.
Det sidste sæt af værktøjer, vedrører udviklingen af vores ånd. Dette er den del af vores væsen, der er selvbevidst, kreative, kommunikative, gør valg og gør analyse. Det er den inderste kerne af vores personlighed. Det er muligt at blive mere dygtige i hvert af de områder, der involverer vores ånd. Og den grad, vi gør, vi bliver mere effektive.
Dette er kun begyndelsen
Du vil aldrig flytte til højere og højere niveauer, medmindre du tager dig tid til at udvikle de områder, der relaterer til strategisk planlægning. Når det er sagt, ikke nogensinde lade planlægning være et mål i sig selv. Ingen planer om gennemført nogensinde selv. Planlægning er bare, at et fundament. Det er et fundament for, hvordan energi bliver udøvet og instrueret til at opnå et resultat.
Ikke vil planen, eller plan dårligt, og du helt sikkert hindre din frem. Men godt og du har en stor mulighed for at svæve ind i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.